Hej!

Jag är kanske 7-8 år, jag sitter i hörnet av rummet med ett gammalt dammigt album i knät och bläddrar. Jag kisar, tittar närmare, fantiserar och känner så starkt för de där svartvita bilderna från min morfars liv innan han ens hade träffat de som senare skulle bli min mormor.
Bilderna till talade mig, mer än vad bokstäver gjorde. Jag kunde inte läsa men jag kunde titta på en bild och se så mycket mer än vad som hände i just det ögonblicket som bilden togs.

Fördelen med att inte vara som alla andra är att man får lite av en annan värld att leva i. Eftersom jag är dyslektiker så  kunde jag inte läsa och skriva som många av mina jämnåriga så blev bilden allt viktigare för mig. Den kreativa sidan i mig växte mer.
Att nu i vuxen ålder kunna jobba med något som har varit så viktigt för mig och genomsyrat en sådan stor del av min barndom och vuxna liv var bara något som jag kunde drömma om som barn.

För mig är en bild så mycket mera än en bild, den behöver inte vara perfekt, bara den speglar stunden vi är i.

5 snabba om mig

Jag heter Malin Elisabeth.

Mamma till Lo & Ela.

Älskar att vara i naturen, och det absolut bästa jag vet är när det regnar.

Jag är uppväxt i Bålsta med min familj men har mina rötter i dalarna och känner mig mer som en Dalkulla än som en Upplänning.

Om jag skulle säga att jag när blyg skulle ingen tror mig men det är jag.

 

HejFoto genom tiderna

Hejfoto började hemma i mitt vardagsrum och har växt så det knakar och nu håller vi hus på Kungsgatan 9.

2014

Efter många om och men vågade jag mig på mina första kunder hemma i vardagsrummet.

2017

Flyttade in i min första studio, i en liten källare men nästan igen dagsljus.

2018

Efter ett par månader i en kall källare flyttade Hejfoto till markplan på Kyrkogatan 36 med urgulliga skyltfönster och stora möjligheter.

2020

HejFoto växter ännu mera och flyttar in i drömmen på Kungsgatan 9. Äntligen kunde jag förverkliga drömmen med att fotografera med i befintligt dagsljus. Fantastisk.

Skicka ett mail?

Fyll i formuläret så hörs vi snart!